e-books leen ze bij de bieb logo Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, bibliotheekleden kunnen kiezen uit duizenden e-books.

Voor tablet en smartphone, maar ook voor de e-reader. Let op: het digitale aanbod is verhuisd naar onlinebibliotheek.nl

e-bookslezer

Tarieven e-books
Het ministerie van OC&W heeft met de Koninklijke Bibliotheek (KB) afgesproken dat alle bibliotheek-abonnementen waarmee meer dan 6 e-books per jaar geleend kunnen worden minimaal € 42,- moeten kosten.

Wat betekent dit voor u ?

• Standaardabonnement en Klein abonnement
    Heeft u een Standaard abonnement of een Klein abonnement dan kunt u vanaf 1 januari 2017 maximaal 6 e-books per jaar lenen.
    Wilt u meer e-books lenen dan kunt u overstappen naar het StandaardPlusabonnement. Dat abonnement kost voor u in 2017 eenmalig geen € 42,- maar € 38,50.
    Het wijzigen van uw abonnement kunt u regelen bij de klantenservice op de vestigingen.

• Sterabonnement
    Met een sterabonnement heeft u ook in 2017 toegang tot het volledige aanbod van e-books.
    Heeft u nog vragen dan kunt u terecht bij de klantenservice op de vestigingen of contact opnemen met de administratie van de bibliotheek.

Jeugdleden 0 t/m 17 jaar (in combinatie met een abonnement op de lokale bibliotheek): gratis

Ten aanzien van het jeugdabonnement heeft de KB het volgende bepaald:

• Toegang tot e-books voor jeugd (t/m C-titels, voorzien van AVI).
  • Toegang tot ‘Lezen voor de lijst’-e-books.
  • Toegang tot 6 (zes) titels per jaar uit gehele aanbod (6 keer de leentermijn van 3 weken).

Let op: het digitale aanbod van bibliotheek.nl is verhuisd naar onlinebibliotheek.nl

Account maken

Maak een account aan op www.onlinebibliotheek.nl, selecteer een e-book uit de collectie en vervolgens is het gekozen e-book te lezen op tablet, mobiel, computer of e-reader. Attentie: lees eerst 'Hoe maak ik een webaccount aan'. Gebruikers die al een account hadden via bibliotheek.nl/ebooks hoeven zich niet opnieuw aan te melden.

Vervolgens kunt u inloggen en e-books zoeken, en die toevoegen aan uw online boekenplank (max. 10 tegelijk).

Daarna kunt u ze op 3 manieren lezen:

• Online op tablet, laptop of pc: op uw tablet, pc of laptop (met internetverbinding) kunt de e-books online lezen door ze te streamen (vergelijkbaar met het bekijken van filmpjes op YouTube of het beluisteren van muziek op Spotify).
  • Via de app op smartphone of tablet: zoek op Bibliotheek in de App Store of de Play Store en download de app op uw smartphone of tablet. Hiermee kunt u de e-books van uw online boekenplank binnenhalen, daarvoor hebt u een internetverbinding nodig. Om de e-books vervolgens te lezen is geen internet vereist.
  • Als download op de e-reader: een aantal e-books kunt u in EPub of PDF-format downloaden voor uw e-reader. Omdat uitgeverijen terughoudend zijn met het aanbieden van e-books als download, zijn niet alle e-books in die vorm beschikbaar.

e-bookslezer 2015 2Uitleentermijn

De leentijd voor e-books is – net als bij gewone boeken – 3 weken. Na deze periode kunt u een geleend e-book niet verlengen, maar wel gewoon opnieuw lenen. Een e-book hoeft u niet in te leveren; na 3 weken verdwijnt het automatisch van uw online boekenplank.

Technische eisen

Heeft u vragen? Kijk dan bij 'Hulp bij e-books' op www.onlinebibliotheek.nl

Vindt u geen antwoord op uw vraag dan kunt u terecht bij de klantenservice: www.onlinebibliotheek.nl/klantenservice/contact.html

Nog geen lid van de Bibliotheek?

Met het lidmaatschap van de Digitale Bibliotheek heeft u direct toegang tot duizenden e-books.

Wilt u naast e-books ook papieren boeken lenen en genieten van alle diensten van de Bibliotheek bij u in de buurt? Kies dan voor uw lokale Bibliotheek.

De keuze is aan u: www.onlinebibliotheek.nl/klantenservice/lid-worden.html

Enkele andere sites met (o.a.) gratis boeken

Meer informatie over e-readers en tablets

Informatie over e-readers is onder andere te vinden op www.ereaders.nl