wiseapp smartphoneMet de 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van de Bibliotheek Vlaardingen met een smartphone en iPad/tablet altijd en overal toegang tot de bibliotheek. Gemakkelijk zelf verlengen en reserveren waar u ook bent. En u kunt via de app instellen welke berichten u wenst te ontvangen van de Vlaardingse bibliotheek.

wiseapp logoDe app is te vinden in Google Play en in de Appstore.

Na het starten van de app kunt u de bibliotheek Vlaardingen kiezen via de plaatsnamenlijst. Log vervolgens in met uw gebruikersnaam of pasnummer en uw wachtwoord.

Daarna kunt u gebruikmaken van de catalogus en van de verschillende mogelijkheden, onder andere:

• Berichten ontvangen
    Gebruikers van de Wiseapp, kunnen in hun inbox een 1e herinnering, een inleverattentie en/of een reserveringsbericht ontvangen. Die mogelijkheid is zelf te activeren via 'Instellingen > Berichtvoorkeuren' in het menu van de Bibliotheek Wise app.
  • Wat heb ik thuis? Of verlengen
    In één oogopslag kunt u zien wat u allemaal thuis heeft en wanneer dit weer ingeleverd moet worden. Met de mogelijkheid om direct te verlengen; dit kan ook in één handeling voor alle gezinsleden tegelijk – mits u daarvoor gemachtigd bent.
  • Zoeken in de catalogus
    Alle zoekopties uit de reguliere catalogus zijn beschikbaar: titel, auteur, onderwerp, woorden, series etc. Desgewenst kunt u reserveringen plaatsen en titels aan een verlanglijst toevoegen.
  • Aanwinsten, leesadvies, ratings
    Lastig om te kiezen? U wordt geholpen met aanwinstenoverzichten, (persoonlijke) lees- en luisteradviezen of door te zien hoe anderen titels hebben gewaardeerd.
  • Gegevens inzien en beheren via 'Instellingen'
    Zelf uw gegevens beheren: inloggegevens, abonnement.

menu wise app 2016

Handig: snel en gemakkelijk verlengen voor anderen door middel van machtigingen

Met de app kunt u nu ook materialen verlengen voor anderen, bijv. gezinsleden. Daarvoor moet een machtiging zijn ingesteld via 'Menu > Relaties'. Na inloggen door de gemachtigde is van alle gekoppelde personen te zien wat verlengd moet worden. Verlengen kan direct, onder dezelfde inlog.

Machtigingen aanmaken

Ga naar 'Menu' > Relaties > 'Nieuwe machtiging toevoegen'.

Kies 'Een ander mag verlengen voor mij' OF 'Ik mag verlengen voor een ander'.

Als u voortaan de accounts van uw kinderen wilt beheren, moet u dus de optie 'Ik mag verlengen voor een ander' kiezen.

Vul de geboortedatum in van gezinslid 1 en vul het pasnummer in van gezinslid 1.

Klik daarna op toevoegen. De machtiging is daarmee aangevraagd en moet nu nog bevestigd worden.

Als er meer gezinsleden toegevoegd moeten worden, moet u de stappen van hierboven herhalen: geboortedatum invullen, pasnummer invullen, op toevoegen klikken. Zijn alle gezinsleden toegevoegd? Klik op afsluiten.
U ziet in het overzicht op het scherm wat u heeft toegevoegd en wat de status ervan is. Bij net aangevraagde machtigingen is dat: 'moet nog bevestigd worden'.

Machtigingen bevestigen

Uw gezinsleden moeten nu de machtiging bevestigen, dus akkoord gaan dat u voortaan voor hem/haar mag verlengen. Eventueel kunt u dat zelf doen: u heeft het pasnummer en geboortedatum nodig om in te loggen.

Let op: heeft het gezinslid een wachtwoord genomen, dan zult u dat moeten gebruiken. U ontvangt over het machtigen geen berichten of mails, alle stappen worden binnen de app afgehandeld.

U moet uzelf eerst afmelden. Vervolgens meldt u zich aan als gezinslid 1.

Ga naar de menu-optie 'Relaties'.

Klik op 'Bevestig'. Herhaal eventueel bovenstaande stappen voor andere gezinsleden.

Materialen verlengen

Wanneer u nu weer inlogt als uzelf, dan ziet u bij de knop

'Thuis' de keuze staan: 'Verleng voor iemand anders'.

Klik op het plusje (+) om de balk open te klappen. Kies het gezinslid voor wie u wilt gaan verlengen.

Klik de materialen aan die verlengd moeten worden.

Wat te doen bij eventuele problemen

Onderaan het menu vindt u 'Over deze app'.

Als u die opent vindt u onderaan de feedbackknop waarmee u een probleem en/of foutmelding kan rapporteren.