marjanvandorpDe angst voor dementie leeft bij veel mensen, maar wat is eigenlijk dementie? Wanneer moet je aan de bel trekken en waar? Wat zijn de ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied? Hoe kan ik mensen helpen? Hoe kunnen we als burgers van Vlaardingen zorgen dat de mens met dementie niet wordt vergeten?

Maandagavond 18 september om 19.30 uur geeft Marjan van Dorp de lezing: "(Samen)leven met dementie in Vlaardingen." Na de lezing is het mogelijk om zelf als burger dementievriendelijk te worden door middel van een korte online training op de computers in de bibliotheek.

Dementie is niet meer weg te denken uit onze stad. Ieder uur krijgen vijf mensen in Nederland dementie. In 2015 waren in Vlaardingen 1500 mensen met gediagnostiseerde dementie (bron: Alzheimer Nederland). Door vergrijzing groeit dit aantal explosief.

Over Marjan van Dorp
Marjan van Dorp is gestart als fysiotherapeut en heeft diverse functies bekleed in de zorg- en welzijnssector waarvan de laatste 2 jaar als casemanager dementie. Tijdens haar loopbaan is haar hart steeds meer gaan liggen bij kwetsbare ouderen, specifiek bij mensen met dementie en heeft veel verdriet en onmacht gezien, vooral in de eerste ‘niet-pluisfase’ van dementie. Vanuit een onafhankelijke positie wil Marjan vanuit haar onderneming ‘De Bovenkamer’ (www.debovenkamer.org) samen met vrijwilligers een bijdrage leveren aan de ouderenzorg.

Waar en wanneer
Lokatie: de Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100
Datum: maandagavond 18 september
Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Kosten/aanmelden
De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden bij de klantenservice in de bibliotheek of via ons contactformulier.

Collectie in beeld: dementie/ziekte van Alzheimer

De bibliotheek heeft verschillende titels over het onderwerp. Een klein aantal brengen we hier onder de aandacht:dementie boekomslagen