vakantiebieb2017 jeugdDe VakantieBieb is tot en met eind augustus open.

Voorkom leesachterstanden en blijf lezen in de zomer!

Dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

De VakantieBieb-app is het zomercadeau van de Bibliotheek voor iedereen (leden en niet-leden) die vakantie viert - op het strand, in de bergen of gewoon thuis.

De app omvat een selectie Nederlandse e-books, met voor ieder wat wils.

De VakantieBieb bevat deze zomer maar liefst 60 titels: de helft voor jeugd en de helft voor volwassenen.

VakantieBieb voor de jeugd
Kinderen die tijdens de zomervakantie bijna niet lezen, lopen de kans maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terug te vallen in hun leesontwikkeling. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek. De VakantieBieb-app is gratis beschikbaar in een Android versie en via Google Play te downloaden. Evenals de iPhone en iPad-versie in de App Store.

Lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel (ePub-versie) van de e-books in een aangepast lettertype lezen.

Zie: vakantiebieb.nl