Jonge lezers in de bibliotheek. Fotograaf Arie Gog.Bibliotheek Vlaardingen biedt toegang tot literatuur, lectuur, informatie en kennis.

 

Stadsbibliotheek Vlaardingen is het lokale fysieke en digitale informatieknooppunt dat de persoonlijke ontwikkeling van de burgers stimuleert en faciliteert.

 

Stadsbibliotheek Vlaardingen schept essentiële voorwaarden voor een leven lang leren, onafhankelijke besluitvorming en culturele ontwikkeling van individuen en groepen en levert daarmee een cruciale bijdrage aan de kennissamenleving.

 

Kernfuncties

De kernfuncties van de Stadsbibliotheek Vlaardingen zijn lezen, leren, informeren en daaraan ondersteunend: cultuur en ontmoeting en debat.

 

Gecertificeerd

In 2011 was de bibliotheek Vlaardingen gecertificeerd. En opnieuw voldoet de Bibliotheek Vlaardingen aan de certificeringsnorm Openbare Bibliotheken voor de periode 2016-2020. Lees verder.

 

Klantentevredenheidsonderzoek 2014

Eind 2014 is onder de klanten van de Bibliotheek Vlaardingen een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Cubiss. De deelname aan het onderzoek was bijna twee keer zo hoog als nodig was. Onze hartelijk dank aan alle klanten (leden en bezoekers) die de tijd hebben genomen de enquête in te vullen. Er is waardering uitgesproken voor veel verschillende bibliotheekaspecten.

  • Wat u het meest waardeert:
  • De bereikbaarheid van de vestigingen (dichtbij, in de buurt)
  • De (goede) collectie/boeken
  • De vriendelijkheid van het personeel

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten door u genoemd. De bibliotheek maakt plannen om met uw feedback aan de slag te gaan.
Voor de geïnteresseerde lezer is een samenvatting van de resultaten van het onderzoek beschikbaar.

 

Leercentrum Seniorweb
De Bibliotheek Vlaardingen is geregistreerd als een SeniorWeb leercentrum. En biedt kleinschalige cursussen en workshops aan zoals bijvoorbeeld Klik & Tik, Digisterker. Tevens is er regelmatig een Tabletcafé waar iedereen kan binnenlopen met vragen rondom tablets en smartphones.  

 

Twitter en Facebook

Volg de Bibliotheek Vlaardingen op Twitter, Facebook en Pinterest: twitter.com/biebvlaardingenfacebook.com/BibliotheekVlaardingen en pinterest.com/biebvlaardingen.

 

Snellinks

 

Voorleeshulp website

U kunt deze website laten voorlezen. Dat geldt voor zowel de homepage als alle andere pagina’s waaronder deze.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het programma BrowseAloud. Klik hier voor meer informatie.

 

Drempelvrije catalogus

Ook kunt u gebruik maken van de drempelvrije versie van de catalogus

 

 

Regioconvenant Rijnmond
logo RegioconvenantDe bibliotheek Vlaardingen is lid van het Regioconvenant Rijnmond. Het is een samenwerkingsverband van een aantal bibliotheken in de regio Rijnmond:

Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek SchiedamBibliotheek Oostland, Bibliotheek aan den IJsselBibliotheek SpijkenisseBibliotheekAanZet, Bibliotheek Zuid-Hollandse DeltaBibliotheek Maassluis/Midden Delfland.

 

De gebieden waar deze bibliotheken gesitueerd zijn vormen in de regio Rijnmond één -in meer of mindere mate aaneengesloten- stedelijk gebied. Door met elkaar samen te werken kunnen de bibliotheken nog betere, op de klant toegesneden producten, aanbieden.

 

Gegevens Algemeen Nut Beoogende Instelling (ANBI)

De Bibliotheek Vlaardingen is een culturele ANBI. Dat betekent dat mensen die een gift overmaken aan de Bibliotheek Vlaardingen voor bepaalde fiscale voordelen in aanmerking kunnen komen. Zie voor de voorwaarden: www.belastingdienst.nl 
Op grond van de regels van de Belastingdienst publiceert de Bibliotheek Vlaardingen hieronder de vereiste gegevens.

 

Naam van de instelling  Stadsbibliotheek Vlaardingen
Contactgegevens Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 010-43 43 900
Adres administratie:
Waalstraat 100
3131 CS Vlaardingen
Bestuurssamenstelling en namen van de bestuursleden De bibliotheek is een onderdeel van de gemeentelijke organisatie en heeft als zodanig geen eigen bestuur.
Voor de samenstelling van het College van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad zie: www.vlaardingen.nl
Beleidsplan  Is hier te lezen (PDF)
Beloningsbeleid Omdat de gemeente een onderdeel is van de gemeentelijke organisatie heeft het geen zelfstandig beloningsbeleid. Het beloningsbeleid vindt plaats op basis van de Ambtenarencao.
Voor meer informatie daarover zie: www.car-uwo.nl
Doelstelling Stadsbibliotheek Vlaardingen is het lokale fysieke en digitale informatieknooppunt dat de persoonlijke ontwikkeling van de burgers stimuleert en faciliteert.

Stadsbibliotheek Vlaardingen schept essentiële voorwaarden voor een leven lang leren, onafhankelijke besluitvorming en culturele ontwikkeling van individuen en groepen en levert daarmee een cruciale bijdrage aan de kennissamenleving.

De kernfuncties van de Stadsbibliotheek Vlaardingen zijn Lezen, Leren, Informeren en daaraan ondersteunend: Cultuur en Ontmoeting en debat.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten Omdat de Stadsbibliotheek onderdeel is van de gemeentelijke organisatie verwijzen naar de jaarstukken die via de gemeentelijke site te downloaden zijn: www.vlaardingen.nl
Financiële verantwoording Omdat de Stadsbibliotheek onderdeel is van de gemeentelijke organisatie verwijzen naar de jaarstukken die via de gemeentelijke site te downloaden zijn: www.vlaardingen.nl

 

 

 

Zoeken

Catalogus

wise searchbar

Openingstijden

Centrum

maandag 13.30 - 17.00
dinsdag 10.30 - 17.00
woensdag 10.30 - 17.00
donderdag 10.30 - 17.00
vrijdag 13.30 - 20.00
zaterdag 10.30 - 15.00

  

Adresgegevens Centrum:
Waalstraat 100
3131 CS Vlaardingen
Tel: (010) 434 3222

  

logo VLD bruist met vaandel groen2def 125

 

Volg ons: